Pusse opp badet?

La oss bistå ved renovering av bad.

Totalrenovering eller oppgradering?

Når du vurderer å pusse opp badet, er det viktig å bestemme om du ønsker en totalrenovering eller bare en oppgradering. En totalrenovering innebærer at hele badet blir revet, og du starter med blanke ark. Dette er ideelt når du ønsker en helt ny stil og oppfyller nye forskrifter. En oppgradering derimot, er mer egnet hvis badet ditt fremdeles er i god stand, men trenger noen forbedringer.

Bestem deg for drømmebadet

Før du starter oppussingsprosessen, er det viktig å ha en klar visjon for drømmebadet ditt. Bruk inspirasjonskanaler som Pinterest og Instagram, og lag et moodboard eller et idékart for å visualisere hvordan du ønsker at badet ditt skal se ut. Her kan du se noen av våre prosjekter. 

Finn en pålitelig rørlegger

Når du har en klar plan for oppussingen, er det viktig å finne en pålitelig rørlegger som kan hjelpe deg gjennom prosessen. Comfort tilbyr et bredt spekter av rørleggertjenester, og er det tryggeste valget for ditt prosjekt.

Sett opp et realistisk budsjett

Å pusse opp et bad er en kostbar, langsiktig investering. Sørg derfor for å sette opp et budsjett som er realistisk. Ta hensyn til hvor mye du har tenkt å bruke og legg til en liten buffer for uforutsette utgifter. Kostnaden for oppussingen avhenger av størrelsen på badet og hva du ønsker å gjøre. En totalrenovering av et bad på omtrent seks kvadratmeter koster i gjennomsnitt rundt 200 000,-, i tillegg til kostnader for baderomsmøbler, dusjvegger og kraner.

Det enkleste er å engasjere samme firma til å gjøre hele jobben, slik at du slipper å innhente separate tilbud fra håndverkere, flisleggere, rørleggere og elektrikere. Når du har prisoverslaget for selve jobben, kan du vurdere hvor mye du ønsker å bruke på møbler, dusj, kraner og annet tilbehør. Gjør grundig research og bestem deg for hvor du vil investere pengene dine. Hvis du for eksempel prioriterer en flott dusjvegg, kan du kanskje kutte litt ned på baderomsmøblene.

Få badet tegnet opp i 3D

Når du har en tydelig visjon av drømmebadet ditt, bør du få det tegnet opp i 3D. Å lage en 3D-tegning av badet gir flere fordeler. Du får et realistisk inntrykk av hvordan forskjellige møbler vil passe inn, og du kan enkelt se hvordan ulike elementer bør plasseres i forhold til hverandre eller hvilken farge du ønsker på baderomsmøblene. Når du har den endelige versjonen av tegningen, med korrekte målinger og plasseringer, blir det enklere for håndverkerne å utføre jobben. Det sikrer også at det ikke oppstår noen misforståelser underveis.

Du kan få hjelp til å tegne drømmebadet i 3D i vår Comfort-butikk. Du kan også forhåndsbestille en tegnetime ved å klikke her.

3D tegning av bad

REALISTISK VISNING: En 3D-tegning gir deg et realistisk bilde av hvordan det nye badet ditt kan se ut.

Bestill nødvendige materialer til badet

Ingenting er mer frustrerende enn å vente på materialer under en oppussing. Når du har bestemt deg for hvilke møbler og elementer du ønsker på badet, er det viktig å bestille disse i god tid før oppussingen skal starte.

Oppussingen starter!

Gjennomsnittlig tar det rundt fire uker å pusse opp et bad.

Det er strategisk å overlate jobben til en erfaren rørlegger når du planlegger å pusse opp baderommet ditt. Baderomsoppussing er en av de kostbare prosjektene i et hjem, og de strenge våtromskravene gir ikke rom for feil. Derfor er det avgjørende å finne en pålitelig rørlegger som kan garantere at oppussingen blir utført i henhold til kravene.

Dokumentasjon

Et viktig trinn i oppussingsprosessen er å sikre nødvendig dokumentasjon etter at arbeidet er fullført. Dokumentasjonen bekrefter at oppussingen er utført av fagfolk og i tråd med våtromsstandardene. Å ha gyldig dokumentasjon er ikke bare viktig for å bevare verdien på hjemmet ditt, men det kan også være avgjørende i en forsikringssak. Manglende dokumentasjon kan føre til reduksjon i forsikringsutbetalingen.

Tidligere ble denne dokumentasjonen vanligvis gitt i papirform, og det var ditt ansvar som boligeier å ta vare på dem. Nå har alle våre rørleggere tatt i bruk den digitale tjenesten Boligmappa. Dette systemet lar de legge inn informasjon om de materialene som er brukt og hvilket arbeid som er utført på badet ditt. Dette gir deg trygghet og fjerner behovet for å oppbevare sårbare papirer.

Med disse trinnene kan du forvandle badet ditt til drømmebadet du alltid har ønsket deg. Ta det første steget og kontakt oss i dag!

Bestill befaring

Kontakt oss