Varmepumper

En varmepumpe gir effektiv oppvarming og en behagelig innendørs klima på kalde dager. Den kan også kjøle ned huset på varme dager. Våre varmepumper leveres med inkludert montering, slik at du slipper å finne en separat montør.

Flere alternativer

Varmepumpe er en langsiktig investering som reduserer oppvarmingskostnadene og øker verdien på boligen din. Med bedre luftkvalitet og jevn oppvarming sparer du strøm. Dessuten er den egnet for allergikere, trygg og barnevennlig. Om sommeren fungerer den også som aircondition. Vi tilbyr varmepumper fra Mitsubishi og Fujitsu, som er skreddersydd for norske forhold. Bestill en ferdig montert pakke med alt inkludert, eller skaff en egen montør.

Hvor mye strøm kan du spare med en varmepumpe?

Det avhenger av faktorer som størrelse, alder og isolasjon av boligen, samt varmetap. Varmepumper er mer energieffektive enn andre oppvarmingssystemer, slik at du får betydelige besparelser på strømregningen. Du betaler kun 25-50% av energien som er nødvendig for oppvarming, og resten hentes gratis fra naturen.

Gulvmodell eller veggmodell?

Veggmodellene er montert høyt på veggen, noe som gir bedre spredning av varmen og mer effektiv oppvarming sammenlignet med gulvmodeller. På den andre siden er gulvmodeller vanligvis mer stillegående og kan integreres delvis i veggen for et diskret utseende. De egner seg spesielt godt hvis du liker det varmt på gulvet.

Hva betyr SCOP?

SCOP er en viktig verdi å se etter når du velger varmepumpe. Den viser forholdet mellom mengden varme du får fra pumpen i løpet av et år, i forhold til mengden energi pumpen bruker. Jo høyere SCOP-verdi, jo mer effektiv er varmepumpen. For eksempel vil en pumpe med SCOP-verdi på 5,9 gi 5,9 kilowatt varme for hver kilowatt den bruker i gjennomsnitt over et år.

COP-verdi er også en viktig indikator, som viser hvor mye varme du får per kilowatt strøm brukt, men på spesifikke temperaturer. En høy COP-verdi indikerer bedre effektivitet og energisparing.

Minimums varmeeffekt

For å holde jevn temperatur ønsker du at pumpen skal kunne bruke lite watt. Man ønsker ikke at det blir en start og stopp av kompressoren på våren og høsten, når temperaturen gjerne svinger mye. Så med en lav effekt, som 500W, vil man slippe unna det.

Start besparelsene og skaff deg en varmepumpe i dag! Bruk skjemaet for å bestille eller kontakt oss for mer informasjon.

Bestill befaring

Kontakt oss